Hodja fra Pjort

Familieforestilling af Ole Lund Kirkegaard med musik af Sebastian.

Fantasien får luft under tæppet i Folketeatrets nye, store familieforestilling: Var du vild med Skatteøen, vil du elske Hodja fra Pjort, en musical af Sebastian, baseret på Ole Lund Kirkegaards kendte og elskede eventyr om drengen Hodja, der drømmer om at se, hvordan hele verden er. De fleste kan nynne med på den ørehængende titelmelodi fra filmen Hodja fra Pjort; nu har Sebastian skrevet en hel musical med sange inspireret af Østens mystik og historien om Hodja, som drives af ustoppelig udlængsel.

Østen for solen og vesten for Månen bor Hodja i den hyggelige og fredelige by Pjort. Hodjas forældre synes, det er vigtigt, at han går i skole og engang bliver skrædder, ligesom sin far. Men Hodja vil ud og opleve noget! Heldigvis møder han den gamle El Faza, som låner ham et tæppe, der kan flyve. Af sted går det, på flyvende tæppe, ud på et eventyr, der overgår Hodjas vildeste fantasi. Rejsen fører ham til hovedstaden Petto, hvor det myldrer med mærkelige mennesker, der ikke alle er lige søde. En mand, der ligner en rotte, stjæler hans tæppe og giver det til landets mægtige sultan, som snart skal giftes med unge, smukke Ayshia. Hodja synes ikke, Ayshia skal være sultanens kone nr. 234, så han er nødt til at få tæppet tilbage, så han kan befri hende - og flyve hjem igen.

Hodja fra Pjort er en musikalsk hyldest til barnets naturlige fantasi og nysgerrighed. Med et glimt i det eventyrlystne blik - og et flyvende tæppe under armen - inviterer Folketeatret hele familien med på Hodjas rejse.

Produceret af Folketeatret. Instrueret af Frede Gulbrandsen. Fremført af Kristian Gintberg (stjernen fra Ramasjang på DR, Hodja), Lise Koefoed, Donald Anersen, Ole Boisen, Mikhael Brostrup, Jakob Højlev Jørgensen, Max Emil Nissen, Signe Mannov, Christiane Gjellerup Koch, Laura Allen Müller og Sofie Torp. Manuskript af Sebastian efter Ole Lund Kirkegaard. Dramaturgi og bearbejdelse af Ninette Mulvad og Kasper Wilton. Scenografi af Lea Burrows. Koreografi af Peter Friis. Musik arrangeret og indspillet af Stephan Grabowski m.fl.

Pressen skrev:

En hyldest til det at være barn - man får en uforglemmelig oplevelse og styrket fantasien.

Læs mere på www.folketeatret.dk

Information

Enhedspris voksne 200,-, børn 100,-.
Maksimalt 300 pladser.
Afholdes i Det Musiske Hus.

Spilletider

21/01
2017
16:00