Dansk Danseteater præsenterer: KRASH og Chopin danser

En dobbeltforestilling med afsæt i 2 forskellige musiktraditioner.

Chopin danser af Tim Rushton, blev oprindeligt skabt til Operaens foyer i august 2017, som et forstudie til denne forestilling. Frédéric Chopin, også kaldet klaverets digter, var både teknisk nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer.

Det bragende energiske værk KRASH af den eftertragtede koreograf Alessandro Sousa Pereira er aftenens andet værk. KRASH er et værk fyldt med vild-skab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank, men KRASH er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik. Stjerneproduceren DJ Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

Pressen skrev:

"⭐⭐⭐⭐ Rushton lytter som koreograf til musikkens impulser, helt ned i detaljer, aldrig med et ironisk, distancerende forhold til Chopins elegante virtuositet." -Gregers Dirckinck-Holmfeld

"...KRASH oser af sex, råstyrke og livsappetit... et herligt up-beat at gå hjem på." -WEEKENDAVISEN, Majbrit Hjelmsbo

Produceret af Dansk danseteater. Koreografi og kunstnerledelse af reumertvinder Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira. Fremføres af internationale topproffessionelle dansere.

Læs mere på www.danskdanseteater.dk

Information

B-billetter.
Max. 400 deltagere.
Afholdes i Det Musiske Hus.
Introduktion 18:30.
Forestilling 19:30.

Spilletider

01/02
2019
18:30