Heksejagt

En sand historie om 1600-tallets heksebrændinger.

Storytelling på højt niveau i skønne rammer.

Forestillingen er inspireret af sande begivenheder fra en tid, hvor alt blev forklaret med magi og troen på guds vilje og djævelens fristelser.

En tid hvor kloge kvinder og fattige tiggere bliver jagtet som troldfolk, og hvor den gode mands syndige drømme om hunkønnet kun kunne forklares med hekseri. Forestillingen er produceret i anledning af 500-året for reformationen:

"En troldkvinde skal du ikke lade leve! Den, der tier om nogen troldkvinde og ikke hjælper med at få kørt et læs brænde sammen til hendes røv, er ikke bedre selv og vil blive straffet!"

En kvinde pisser i en gårdport, og syv år efter dør gårdens køer! Et hestevognshjul falder af, da bondemanden kører forbi en fattig tiggerkone. Hekseri! Sladder får 1.000 kvinder brændt på bålet, men da Heksejægeren fra Ruggård anklager Blommen for hekseri, holder hendes fantasifulde fortællinger hende i live. Inden året er omme har Heksejægeren mistet sin ære og er kommet i unåde hos kongen. Mødet mellem Blommen og Heksejægeren bliver starten på slutningen af heksebrændingerne i Danmark. En sand historie.

Produceret og fremført af André Andersen. Manuskript af André Andersen. Iscenesættelse af André Andersen. Konsulentydelser af Vigga Bro. Scenografi af Nikolaj H. Trap.

Læs mere på www.andreandersen.info/heksejagt

Information

Enhedspris 100,-
Afholdes på Sæbygård Slot.
Max. 120 deltagere.

Spilletider

01/09
2019
16:00