Dødsdansen

Af August Strindberg - en ægte teaterklassiker.

Dødsdansen, en af verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdramaer. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som Hvem er bange for Virginia Wolff og Scener fra et ægteskab.

Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står over for at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre. Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde, og ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad, ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer pludselig Alices fætter Kurt. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på, og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker, en kamp til stregen.

Produceret af Teater 2 i samarbejde med Nørregade teatret. Fremført af Pia Jondal, Waage Sandø og Ole Lemmeke.

Pressen skrev:

Et ægteskabsdrama der har det hele

Information

A- og B-billetter.
Max. 350 deltagere.
Afholdes i Det Musiske Hus.

Spilletider

22/11
2019
19:30